Hirdetés

Új, Androidot futtató fényképezőgéppel jelentkezett a Yongnuo

A m4/3-os vázon a 20 megapixeles felbontású szenzoron felül egy 8 megapixeles szelfikamera is helyet kapott.

A kínai Yongnuo bemutatta az objektív nélkül még inkább okostelefonra hasonlító YN450M utódját, a 20 megapixeles 4/3”-os szenzorral szerelt, m4/3 bajonettel ellátott váz pedig végre tényleg úgy néz ki, mintha fényképezőgép lenne, ugyanis elődjénél vaskosabb markolatot és ergonomikusabb kialakítást kapott. Érdekesség, hogy a hátoldalra egy 8 megapixeles szelfikamera is került, így objektív nélkül is fotózhatunk a masinával, bár arra azért nem tennénk nagy összeget, hogy ez a megoldás jobb minőséget kínálna az aktuális csúcstelefonok előlapi optikájánál.

A váz funkcióinak kiszolgálásáért egy nyolcmagos Qualcomm Snapdragon SoC és 6 GB rendszermemória felel, megtámogatva 64 GB beépített tárterülettel, amit microSD memóriakártyával egészen 256 GB-ig bővíthetünk. A kamerán Android operációs rendszer fut, így az alkalmazások telepítésének lehetősége is adott, ennek legnagyobb előnye pedig, hogy a fotókat vagy videókat okostelefon nélkül is azonnal megoszthatjuk, sőt, a gép által kínált 4K30p videómódot élő közvetítés formájában is kihasználhatjuk. A rendszert a hátlapon elhelyezett, 5” képátlójú érintőkijelzőn keresztül kezelhetjük, a tápellátásért pedig egy 4400 mAh kapacitású, cserélhető akkumulátor felel.


[+]

Vezetékes kapcsolatokat két USB Type-C és egy-egy jack ki-, illetve bemenet segítségével létesíthetünk, míg a vezeték nélküli hálózatokra történő csatlakozást a Wi-Fi, Bluetooth és 4G modulok segítik.


[+]

A 162 x 85 x 56 mm kiterjedésű, 670 gramm tömegű, beépített villanóval is ellátott Yongnuo YN550 önmagában 180 000 forint körüli összeget kóstál, míg a 25mm f1.7 objektívvel csomagolt kitért 210, a 42,5mm f1.7 optikával szállított csomagért 220 000 forintnak megfelelő nettó árat kell fizetnie a kínai vásárlóknak, arról viszont egyelőre nincs hír, hogy a váz a nemzetközi piacon is elérhető lesz-e.

Előzmények

Hirdetés