Hirdetés

Xilence Torino Mini-ITX ház megfelelő bővíthetőséggel

A német Xilence néhány hónappal ezelőtt furcsa formájú, XQ szériás tápegységeivel borzolta a kedélyeket, most azonban egy sokkal emészthetőbb megjelenésű terméket jelentett be SQ sorozatába, név szerint a Xilence Torino Mini-ITX házat. A Torino a maga 348 x 214 x 219 mm-es kiterjedésével éppen nem mondható kategóriájának legkompaktabb darabjának, cserébe szinte kompromisszumok nélkül képes helyet adni egy erőteljesebb konfiguráció számára is.

A kívül feketére fényezett, belül nyers fém színű szerkezet főleg 0,8 mm-es acélból és műanyagból készült. A hosszúkás ház elejét egy piros LED-es, 120 mm-es ventilátor uralja, amely valójában ajtóként is funkcionál, ezt kinyitva 2 x 2,5”-es hot-swap keret bukkan fel, amelyekbe SATA csatolós SSD/HDD adattárolók helyezhetők. Az előlapon emellett helyet kapott egy 5,25”-es külső meghajtóhely is, valamint a szokásos gombok, visszajelző LED-ek és kivezetések (2 x USB 3.0 port, fejhallgató kimenet, mikrofon bemenet) sem maradtak le.


[+]

Belterében az alaplapnak alul, a tápegységnek felül, további 2 x 3,5”-es merevlemeznek pedig az elülső régióban alakítottak ki helyet, így összesen akár négy adattároló is a rendszerbe építhető. A megfelelő kereszthuzatról egy hátsó 80 mm-es ventilátor gondoskodik, azonban porszűrők hiányában valószínűleg nem árt majd sűrűbben kitisztítani a gépet. A processzorhűtő magasságát 105 mm-ben maximalizálták, a videokártya pedig legfeljebb 270 mm hosszú lehet, itt viszont lehetőség van két bővítőrést elfoglaló kártyát is a beépíteni.

A Xilence Torino Mini-ITX ház hivatalos vételára még ismeretlen, de Franciaországban 70 eurós árcédulával bukkant fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés