Hirdetés

Szemüveg nélküli 3D tévével próbálkozik egy magyar (!) cég

Magyarország egykor a tévégyártás fellegvárának számított, azonban a Videoton és az Orion televíziók már csak az emlékeinkben élnek. Ha minden a tervek szerint halad, akkor ez változhat, hiszen a közelmúltban egy új magyar márka, a XES3D kezdte bontogatni szárnyait.

XES3D szemüveg nélküli 3D tv
XES3D szemüveg nélküli 3D tv [+]

A cég egy eredetileg egy kolumbiai és kínai fejlesztésű szemüveg nélküli technológia jogait szerezte meg, és ezt felhasználva gyárttatnak kisebb-nagyobb méretű kijelzőket Kínában. Ha minden jól megy, nyár elején már boltokba is kerülhetnek az első XES3D televíziók, amelyek tehát úgy képesek a térhatású tartalmak megjelenítésére, hogy ehhez nincs szükség semmilyen szemüvegre. A kínálat a 24 hüvelykes modellektől a 88 hüvelykes óriásokig terjed majd. Az árukról konkrétumot még nem tudtak elárulni, azt leszámítva, hogy nem lesznek olcsók.

Egyelőre még csak egy korábbi változatot tudtunk megnézni működés közben, és ennek alapján ígéretesnek tűnik a dolog, de a tökéletestől azért még távol van. Néha jelentkezett enyhe szellemképesedés, és a nézési szögek számán is lehetne javítani. Mindenesetre a kezdeményezés abszolút dicsérendő, itt lenne az ideje, hogy Magyarország kicsit erősítsen szórakoztatóelektronikai fronton!

Előzmények

Hirdetés