Hirdetés

Három EPS12V tápcsatlakozót is használhatnak az egyes W790-es alaplapok

Ezekben nagyon el lehet majd engedni a szorzózár nélküli Xeon X modellek fogyasztását.

Múlt decemberben számoltunk be róla, hogy érkeznek a Xeon márkanevű, alapvetően Sapphire Rapids kódnevű dizájnra épülő, munkaállomásokban szánt Intel processzorok, amelyek között különlegesnek számítanak majd Xeon X modellek, ezek ugyanis nem kapnak szorzózárat, vagyis tuningolhatók lesznek.

Azt is tudni már, hogy a W790-es vezérlőhidat használó alaplapok megvásárlása szükséges a működtetésükhöz, de új információ, hogy engedélyezve van a három darab EPS12V típusú tápcsatlakozó használata is, ami nyilván a tuning miatt lehet fontos. Ezáltal a Xeon X sorozatú processzorok 1008 wattnyi energiával is megkínálhatók, és az extrém tuningosok számára jó hír lehet, hogy a BIOS-okban nem lesz előre betáplált fogyasztási limit, vagyis el lehet menni addig, amíg az alaplap tápellátása tulajdonképpen engedi.

Ehhez persze majd komoly hűtés is kell, hiszen ha tényleg megkínálunk egy ilyen processzort 1 kilowattal, akkor az bizony nagy mennyiségű hőt fog termelni, viszont nagyon sok maggal, tényleg nagyon magas órajelek válnak elérhetővé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés