Hirdetés

Xbox merevlemez nélkül

A Microsoft következő generációs játékkonzoljának egyik alkatrész-beszállítója, a flash memóriákat gyártó izraeli M-Systems tudni véli, hogy az új készülékben nem lesz merevlemez. A cég elnök-vezérigazgatója, Dov Moran egy helyi üzleti lapnak adott interjújában – a korábban felröppent híreszteléseket megerősítve – elmondta: "A Microsoft kivette a merevlemezt az Xboxból, egyedül a CD marad."

Az M-Systems még a múlt hónapban kötött beszállítói megállapodást a Microsofttal, azonban az nem került nyilvánosságra, hogy a flash tárolóeszközök pontosan mire szolgálnak majd. Moran szavai azt valószínűsítik, hogy a szoftveróriás új konzoljában flash memória helyettesíti majd a merevlemezt. A Microsoft spekulációnak nevezte a hírt, de további kommentárt nem kívánt hozzáfűzni.

Elemzők szerint a merevlemez kihagyásával darabonként 20 dollárral csökkenthetők az új játékgép gyártási költségei. Ez indokolhatná annak a perifériának a mellőzését, amelyet korábban az első Xbox egyik fontos újításaként harangozott be a Microsoft. A várakozások szerint az új konzol specifikációi az e hónapban megrendezésre kerülő Game Developers Conference (GDC) rendezvényen kerülnek nyilvánosságra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés