Hirdetés

Xbox 2 és Game Cube 2 - ATI grafikus chippel

Az ATI-News.de német internetes oldalon napvilágot látott információk azokat a korábbi pletykákat erősítik, melyek szerint mind a Microsoft Xbox 2-ben, mind a Nintendo Game Cube utódjában a kanadai ATI grafikus chipjei fognak dolgozni. A Nintendo és az ATI már márciusban sajtóközleményt adott ki, amelyben tudatták a világgal: továbbra is együtt dolgoznak (ez mondjuk senkit sem lepett meg, miután az ArtX csapat az ATi-hoz tartozik egy ideje).

A SPOnG brit játékmagazin pedig tudni véli, hogy a Microsoftnál már megszületett a döntés, hogy az Xbox 2-ben ATI grafikus chip felel majd a képi megjelenítésért. A (publikus) indok: problémák vannak az nVidia chipszállításaival. A helyzet ráadásul odáig fajult, hogy a Microsoft és az nVidia csak döntőbíróság előtt tudott megegyezni a chipek áráról. Az nVidia szerint viszont a Microsoftnak is köszönhető az, hogy az NV30 csak hónapokkal az ATI R300-as chipjének debütálása után tudott megjelenni a piacon.

Mindenesetre annak, hogy egy grafikus chip lenne két különböző, egymással konkuráló vállalat játékkonzoljában, vannak előnyei és hátrányai, gondoljunk csak egy ilyen döntés kompatibilitási (Xbox - Xbox 2 és Nintendo Game Cube - Game Cube 2) és a játékfejlesztési hatásaira. Tény ugyanakkor, hogy a Nintendo egyre kevésbé bírja a versenyt, míg az Xbox-nak elkél az erősítés a Sony PlayStation 2-vel szemben, így a Microsoftnak jól jöhet egy átmeneti "szövetség"... már ha egyáltalán foglalkozik ilyesmivel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés