Hirdetés

3D nyomtatók elvén működő toll lesz a 3Doodler

A 3D nyomtatók már hosszú ideje vannak a figyelem középpontjában, hiszen a technológia és a megvalósítás nem csak érdekes, de számos területen veszik hasznát már ma is. Sajnos az ilyen készülékek csillagászati ára miatt az otthoni felhasználók körében nem túl elterjedtek, de pont ezen akar változtatni a WobbleWorks a 3Doodler elnevezésű eszközzel.

A Kickstarteren nevelkedő projekt (amihez eddig 1 823 000 dollárt sikerült összegereblyézni) lényegében egy átlagosnál vastagabb tollba ültetett 3D nyomtató, ami számítógép és szoftver nélkül, szabad kézzel használható papíron, különféle sablonokon vagy csak simán a levegőben, attól függően, hogy mi a célunk.Az alábbi videó jól példázza a lehetőségek tárházát:

A működési elv egyszerű: a szilárd alapanyagot (jellemzően ABS vagy PLA műanyagszál) az eszköz végébe kell behelyezni, amit belül megolvaszt, majd a hegyén kinyomva a szabad levegőn lehűlve újból megszilárdul. Ez nagyban hasonlít a ragasztópisztoly működéséhez, csak ravasz helyett két gombot kapunk, amivel a matéria átfolyási sebességét (gyors vagy lassú) szabályozhatjuk.

Az első generációs 3Doodler még 3 mm vastag műanyagot használ és elektromos hálózatról működik, de a későbbiekben tervezik 1,75 mm vastag szálakkal kompatibilis és hordozható, akkumulátoros verziók árusítását is.

Nos, ami az árat illeti, hivatalos adatot a vállalat még nem közölt, de azok, akik a Kickstarteren legalább 75 dollárral járulnak hozzá a projekthez, jövő januárban már hozzájuthatnak a kész termékhez és két csomag hozzávaló műanyag töltőanyaghoz.

Azóta történt

Hirdetés