Hirdetés

Nagyvállalati tudású Thecus tárolószerverek otthoni kivitelben

A tizedik születésnapját ünneplő, tajvani Thecus 2012-ben mutatta be a Windows Storage Server 2012-re épülő sorozatát a W8900, W12000 és W16000 rack szerverek személyében, melyeket nagyvállalati környezetbe szántak.

Az azóta eltelt időben a mobil eszközök és a közösségi tartalommegosztás terjedésével, népszerűsödésével párhuzamosan robbanásszerűen megnövekedett az emberek és cégek által létrehozott adatmennyiség, amit valahol biztonságosan tárolni is kell. Ezért most, két évvel később a Thecus gondolta, otthoni és kisvállalati környezetben is igény lenne könnyen kezelhető, megfizethető, de mégis profi tudású tárolószerverekre, ezért piacra dobták a Windows Storage Server 2012 R2 Essentials-ra építő új sorozatot, amely a W2000, W4000 és W5000 modelleket foglalja magában.


[+]

Az új szerverekben kétmagos Intel Atom processzor dolgozik, a W5000-ben D2550 (1,86 GHz), a W2000-ben és W4000-ben pedig a magasabb órajelű D2701 (2,13 GHz), SSD-ből pedig a Kingstont választotta a gyártó. Mindegyik modellen van HDMI és VGA kimenet is. A Thecus új eszközeibe a Seagate NAS merevlemezeket ajánlja, melyek közül a 2 és a 4 TB-os modell Rescue adathelyreállító szoftverrel is kapható. Ezek a HDD-k kifejezetten adattároló szerverekben való használatra lettek optimalizálva, tartósabbak, gyorsabbak, kiegyensúlyozottabb működésűek hétköznapi használatra szánt társaiknál.


[+]

Az új Windows környezet számos olyan szolgáltatást kínál a Thecus szervereken, amelyekkel jellemzően a vállalati környezetben találkozni: adatvédelmet, biztonságos távoli elérést és menedzselést, integrált felhőszolgáltatásokat, biztonsági mentést és helyreállítást, felhasználó-kezelést, állapotellenőrzést és így tovább, mindezt azonban olyan egyszerű struktúrájú kezelőfelülettel, amellyel még a kevés informatikai tudással rendelkező, kisirodai felhasználók számára is menedzselhetővé válik saját infrastruktúrájuk. Nem maradhatott ki az Office 365 sem a csomagból, és az Azure sem. A My Server alkalmazással windowsos okostelefonról távolról is elérhetőek egyes funkciók.


[+]

A W2000, W4000 és W5000 NAS-ok ára merevlemez nélkül 350, 450 és 550 dollár. A pár hete bejelentett újdonságokat a Thecus Berlinben mutatta be részletesen az újságíróknak egy különleges, régi villamosremizből átalakított veteránautó-szalon bemutatótermében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés