Az SSD-ket felszabadító frissítéssel nem működik a Windows Subsystem for Linux

A Microsoft megoldott egy Windows 10-ben található hibát, amivel rögtön generált egy másikat.

A hónap elején írtunk arról, hogy a Microsoft kijavította az új, May 2020 frissítés által behozott hibát, ami az SSD-k esetében azt eredményezi, hogy szinte minden újraindítás során átesnek egy defragmentáción. A KB4571756-os jelzésű frissítés már elérhető mindenki számára, és ugyan magát a problémát valóban megoldja, de generál egy másikat, ugyanis a csomag telepítése után a Windows Subsystem for Linux nem működik tovább.

A gondot feltehetően a KB4571756-os frissítésbe épített, Hyper-V-t érintő foltozások okozzák, tehát pusztán az SSD-kre vonatkozó javításhoz nincs köze, de az összes változást egy csomagban adta ki a Microsoft, tehát ha valaki újra szeretné használni a Windows Subsystem for Linuxot, akkor le kell törölnie a defragmentációval kapcsolatos korrekciót.


(forrás: Github: dvv47) [+]

A Microsoft egyelőre még nem ismerte el az új probléma létezését, de valószínűleg vizsgálják, hiszen az alábbi GitHub oldalon belül számos felhasználó panaszkodik a jelenségre, és mindenkinek megoldást jelentett az új frissítés eltávolítása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés