Windows blog: útjára indult az Xbox Music

Az Xbox fejlesztőcsapata október 14-én jelentette be a Microsoft az új, Xbox Music névre hallgató zenei szolgáltatását, mely az Xbox konzolokon október 16-ától érhető el, míg a Windows 8 és Windows RT rendszert futtató eszközökre október 26-án, azaz a operációs rendszer(ek) hivatalos debütálásakor jelenik meg.

A Xbox Music elődjének számító Zune szolgáltatásnál megszokott módon a felhasználók itt is válthatnak havi vagy éves időtartamra szóló elérhetőséget, úgynevezett Xbox Music Pass-t (leánykori nevén Microsoft Zune Pass). Az Xbox 360 tulajdonosok az Xbox Music kínálatában található több mint 30 millió zeneszámból válogathatnak, azokat némi reklámért cserébe korlátlan mennyiségben hallgathatják online. Hozzáférhetnek streaming rádióadásokhoz, az egyes dalok egyesével is megvásárolhatóak lesznek, a Music Pass segítségével pedig a saját lejátszási listák összeállítása és a tematikus szűrés – vagyis az úgynevezett Smart DJ funkció – is elérhetővé válik. A felhő alapokon nyugvó rendszernek hála bármely Xbox 360, Windows 8, Windows RT vagy Windows Phone 8 eszközön hozzáférhetőek vásárlásaink és lejátszási listáink is.

Windows 8 és Windows RT rendszerekben szintén megtalálható lesz a kliens alkalmazás, melyen keresztül – megintcsak némi reklámért cserébe – a korlátlan zenehallgatás kiegészül szintén korlátlan mennyiségű lejátszási lista létrehozásával; az Xbox Music Pass első körben az offline szinkronizációval nyújt többet. A későbbi fejlesztések közt saját felhőalapú tárhely és közösségi integráció is választható.

Az Xbox Music induláskor 22 országban lesz elérhető, azonban arról, hogy Magyarország ekkor már része lesz-e a támogatott országoknak, sajnos nincs hír, azonban nem kizárt, hogy a Windows Phone Marketplace-hez és a Windows Store-hoz hasonlóan ez a szolgáltatás is megjelenik hazánkban a közeljövőben.

Inarus

Azóta történt

Előzmények