Windows blog: kisebb frissítés érkezett a SkyDrive-hoz

Múlt hét csütörtökön frissült a SkyDrive felhő windowsos kliensalkalmazása. A legtöbb frissítés nem éppen látványos, leginkább az online és helyi tárhely közti szinkron minőségén és sebességén, illetve a kompatibilitáson javít, azonban akad néhány látható újdonság is.

Új értesítési ablakok Új értesítési ablakok
Új értesítési ablakok

Egyrészt megújult az állapot visszajelzés, melyet sok felhasználó régóta várt már. Amennyiben a SkyDrive kliens értesítési területen található ikonjára visszük az egérmutatót, a megjelenő státusz ablakban értesülhetünk arról, hogy helyi mappánk tartalma friss-e, illetve a legutóbbi frissítés idejéről. Amennyiben épp szinkronizál a program, úgy arról is értesülhetünk, hogy hány darab állomány szinkronjáról, illetve mekkora adatmennyiségről van szó. A jobb kattintásra elérhető menüben két új opció jelent meg, melyek közül az egyik az esetlegesen felmerült szinkronizálási problémákról tájékoztat (View sync problems), a másik pedig egy probléma esetén annak jelentésére hivatott (Report a problem).

A megújult SkyDrive logo
A megújult SkyDrive logo [+]

Mindezek mellett vizuális újdonságnak számít a SkyDrive logó megújulása is, mely csak az első lépése  a Metro dizájnelv megjelenésének online és offline részről is. Mind a logó, mind a frissítések első körben még csak a Windows platform alkalmazása esetén kerültek bevezetésre, azonban a későbbiekben a többi platformon is várhatóak a frissítések.

Inarus

Azóta történt

Előzmények