Windows blog: fejlesztett bejelentkezés és új domainek az Outlook.com-on

Nagy lépést tett előre a biztonság terén a Microsoft a felhasználói fiókok védelmében, bevezetésre került ugyanis a más nagy webes szolgáltatók által is gyakorta használt kétlépcsős azonosítás. Ennek lényege, hogy a hagyományos jelszavas védelem mellett lehetőségünk van egy egyedileg generált azonosító kód megadását is kérni a fiókunkba történő belépéskor, melyet a rendszer SMS-ben vagy másodlagos e-mail címünkre küld el.


[+]

Az üzenetben történő továbbítás mellett az estlegesen felmerülő felhasználói költségek – például roaming díjak – elkerülésére okostelefonunkon igénybe vehetjük az offline hitelesítés lehetőségét. Bár a szolgáltatás még bevezetés alatt áll, a Windows Phone készülékekre már elérhető a cég saját hitelesítő alkalmazása, mely a Microsoft fiókok mellett az ilyen típusú azonosítási metódust használó nagyobb webszolgáltatások – mint például a Google vagy a Dropbox – beléptető rendszerét is támogatja. Amennyiben más mobil operációs rendszerű készülékkel rendelkezünk, az adott platformon találhatunk kiváló alternatívákat, melyek támogatják a Microsoft fiókokat is.

Egyes szoftverek közvetlenül nem támogatják a kétfaktoros azonosítási metódust, ezek számára a jövőben a fiókbeállításaink közt kérhetünk egyedi kódot, mellyel jogokat adhatunk egy adott alkalmazás vagy eszköz számára. Az új beléptetési mód minden jelenlegi és jövőbeni Microsoft szolgáltatáshoz érvényes lesz.

Megújul az alias nevek kezelése is, a fiókunkhoz létrehozott alternatív e-mail címek kezelése a További levelezési beállítások közül áttekinthetőbb formában átkerül a Fiókbeállítások menüpontba a ritkábban használatos Fiók átnevezése opció helyére. Egyúttal lehetővé válik az alias nevekkel történő bejelentkezés is, mely különösen jól jön, ha a már korábbiakban ismertetett módon át szeretnénk nevezni fiókunkat. Így az egyes eszközökön történő bejelentkezést ugyanis kikerülhetjük azzal, hogy korábbi címünket aliasként jegyezzük be.

A bevezetésre kerülő outlook tartománynevek.
A bevezetésre kerülő outlook tartománynevek.

Ezzel egyidőben 32 új Outlook domain került bevezetésre, mely az egyes országok regionális kódjában végződnek, azaz az outlook.com végződés mellett elérhető lesz többek közt az outlook.hu domainnel rendelkező címek foglalása is.

Frissítés:

A mai naptól már hazai fiókoknál is elérhető mindhárom újdonság. Aki esetleg még nem találná az ide vonatkozó beállításokat az Outlook.com-on, az se csüggedjen, az említett szolgáltatások folyamatosan kerülnek bevezetésre.

Inarus

Azóta történt

Előzmények