Hirdetés

Windows 11-re is telepíthető az új GeForce és Studio driver

A WHQL minősítésű, 471.41-es meghajtó más újításokat, illetve hibajavításokat is kínál.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 471.41-es meghajtót, amely a Red Dead Redemption 2 és a Chernobylite című játékokhoz kínált DLSS-t, továbbá a Valorant esetében letiltásra kerülnek a NOHud és RemoveHud szűrők. Ezek mellett a vállalat a Windows 11 előzetes verziójához is biztosítja a támogatást.

A FreeSync vagy Adaptive-Sync kijelzők hitelesítése haladt tovább, így két új monitor került fel az erre vonatkozó listára; konkrétan a Samsung LS28AG700N és LC27G50A nevű megoldásokról van szó.


[+]

A friss csomag hibajavításokkal is szolgált, egyrészt konkrétan tartalmazza 471.22-es GeForce Hotfix eszközillesztő összes foltozását, illetve az alábbi új javításokat:

  • Az Ansel DOF szűrője nem fogja teljesen elmosni a teljes képernyőt az egyes játékok alatt
  • Mostantól megfelelően fog működni a feldolgozás GPU-s gyorsítása a Capture One szoftveren belül
  • Többet nem eredményez hibás megjelenítést a színcsatornánkénti 10 bites színmélység, ha az az adott PC-hez távoli hozzáférés történik az RDP, azaz Remote Desktop Protocolt használva
  • Ezentúl nem hagy ki a HDMI audió az LG C9 OLED TV-ken

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül. Ugyanitt hozzáférhető a friss csomag, tartalomkészítőknek való Studio verziója is.

Az eszközillesztő a 64 bites Windows 10 (hardverfüggően a Fall Creators frissítéstől), 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000, 1600 (Super), 2000 (Super), 3000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.19.0218-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés