Hirdetés

12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat

Új csúcsmodellt kapott az adatközpontokba szánt termékcsalád.

A Western Digital másfél éve mutatta be a WD Gold termékcsaládot, amelyet kifejezetten az adatközpontokban fellépő terhelésre terveztek. Első körben 4, 6 és 8 TB-os kapacitás HDD-k közül lehetett választani, és ezeket gyorsan kiegészítették az 1 és 2 TB-os opciók, majd az előző nyár végén elérhetővé vált egy 10 TB-os modell is. A vállalat ezúttal egy újabb kiegészítést eszközölt, így mostantól 12 TB-os kapacitású WD Gold merevlemez is vásárolható.

Az új 12 TB-os modell rendkívül hasonlít a korábbi 10 TB-os megoldásra. A tányérjai ugyanúgy percenként 7200 fordulatot tesznek meg, továbbá megörökölte a 256 MB-os DRAM gyorsítótárat, ahogy a HelioSeal technológiát is, vagyis az újdonság héliummal töltött. A tervezők csak optimalizálták a működésén, így marginális mértékben, 0,1 wattal csökkent a maximális fogyasztása, illetve 6 MB/s-mal nőtt a maximális adatátviteli teljesítménye, vagyis a friss fejlesztés már elérheti a 255 MB/s-ot is.

Más szempontból nincs változás, de úgyis az extra 2 TB-nyi tárkapacitás a lényeges az említett piacon, na meg a héliummal töltött WD Gold megoldások által kínált általános strapabírás a két és fél millió órás MTBF üzemidővel, illetve a nagy vibrációval járó környezet direkt támogatásával.

A WD121KRYZ típusjelzésű, 12 TB-os WD Gold ára 522 dollár lesz, és öt év garanciát vállal rá a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés