Hirdetés

Az új Warhammerre kínál gyorsítást a friss Radeon Software

A 17.4.4-es eszközillesztő pár specifikus hibát is korrigál, illetve a Quake Champions zárt bétatesztjéhez is hozzáférést ad.

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 17.4.4-es verziószámú meghajtócsomag a Warhammer 40,000: Dawn of War III című, holnap megjelenő játékhoz kínál egy friss profilt, amely a korábbi meghajtóban található profilnál akár 7%-kal nagyobb teljesítményt is kínálhat egy Radeon RX 580-as VGA-n, de persze a többi GCN-es Radeon is gyorsulhat, csak eltérő mértékben.

A friss csomag pár hibát is korrigál, így a Battlefield 1-ben a CrossFire mód nem fog akadni DirectX 11-ben 4K-s felbontás esetén, illetve a Mass Effect: Andromeda esetében a HDR színek már korrekten jelennek meg a Windows 10 Creators frissítésével. Mindemellett javításra került az a hiba, amely a HDMI-s skálázást használhatatlanná tette, mivel torzulást okozott a megjelenített tartalomban. A Radeon RX 550 sorozatnak is volt egy specifikus problémája, ugyanis az új, Polaris 12-es GPU-val szerelt PC-k hosszú használat után egyszerűen nem reagálhattak semmire, de ez már a múlté.

Megjegyzendő, hogy most az egyszer egy extraként felfogható funkció is található a meghajtóban, amely elérhető lesz az eszközillesztő telepítése után egy asztalra kirakott parancsikonon keresztül. Ez lehetővé teszi a Quake Champions második zárt bétatesztjére való jelentkezést.

A 17.4.4-es verziójú, Crimson Edition ReLive családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni. Mindemellett bizonyos újabb hardverek vagy konfogirációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Crimson Edition 17.4.4-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés