Hirdetés

3D videoszemüveggel támad a Vuzix

A videoszemüvegekben továbbra is komoly erőt lát a gyártók egy része, annak ellenére, hogy a nagy elvárások ellenére a komoly sikerek eddig elmaradtak. Ennek többek között a viszonylag magas ár mellett az lehet az oka, hogy bár a cégek hiába hirdetik termékeikről, hogy azok briliáns képminőséget kínálnak, ez a legritkább esetben fedi a valóságot. Ráadásul a beépített LCD képernyők és az akkumulátor miatt a súlyuk is jóval nagyobb, mint egy hagyományos napszemüvegé, és így viselésük sem olyan kényelmes.

Vuzix STAR1200XLD
Vuzix STAR1200XLD

Bár a képminőségről a hamarosan boltokba kerülő Vuzix STAR1200XLD esetében látatlanban nem lehet nyilatkozni, de az biztos, hogy a tömegükkel kapcsolatos problémák itt is felmerülnek majd, bár a konkrét tömegéről egészen pontos információkkal nem szolgált a gyártó. A két lencsét helyettesítő hatvan hertzes képfrissítési rátával operáló, 16:9 képarányú LCD kijelzők maximális felbontása 852x480 képpont. A gyártó szerint a 3D tartalmak megjelenítésére is képes modell használat közben olyan, mintha egy 76 hüvelykes televíziót néznénk 3 méteres távolságból.

Vuzix STAR1200XLD
Vuzix STAR1200XLD

Építettek rá HDMI, kompozit, komponens és D-Sub csatlakozót is, valamint kapott egy akkumulátort is. Azonban arról, hogy ez pontosan mennyi működési időre elegendő energiát biztosít számára, nem árulta el információt a Vuzix. A termékhez jár egy különleges kalap, ahova az okostelefonok helyezhetők fel, illetve pakolnak mellé a dobozba egy Full HD kamerát is, de ezzel együtt a 4500 dolláros ára még mindig horrorkategóriának tűnik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vuzix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés