Hirdetés

Vulkan API támogatást kap a Rainbow Six Siege

A játék a frissítéssel megtartja a DirectX-et is, de a jobb teljesítmény érdekében érdemesebb lesz majd az új API-t választani.

A Ubisoft bejelentette, hogy a Rainbow Six Siege játék esetében már tesztelik a nemrég 1.2-es verziószámot elérő Vulkan API tesztelését, melyet hamarosan a 4.3-as frissítéssel együtt a publikum is megkaphat.


[+]

Az új leképező explicit párhuzamos parancsátadásának köszönhetően csökken majd a processzorlimites szituációk száma, továbbá az aszinkron compute funkciónak köszönhetően bizonyos compute shaderek is hatékonyabban futnak majd, ezzel is csökkentve a GPU limites helyzetek előfordulását.

A Vulkan API mellett egyébként a DirectX 11 is megmarad, ezzel alternatívát biztosítva a játékosok számára; a váltást a Uplay vagy Steam launcherekben végezhetjük el. A frissítés egyelőre csak a tesztszervereken érhető el, a végleges csomag várhatóan az elkövetkező hetekben válik majd telepíthetővé a nyilvánosság számára is, addig is a fejlesztő ajánlásának eleget téve érdemes lehet elvégezni grafikus vezérlőnk illesztőprogramjának frissítését. Az ajánlott minimum szoftververziót az NVIDIA esetében a 441.87, az AMD esetében a 20.1.4, Inteléknél pedig a 26.20.100.7372 jelenti.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés