Hirdetés

Fél év alatt alaposan megváltozott az emberek véleménye a virtuális valóságról

A Greenlight VR elkészítette legújabb piackutatását, amely összegzi a virtuális valóságra vonatkozó igényeket, ami az új piacok indulásakor aranyat érhet. A cég elsődlegesen azt mérte fel, hogy a VR iránt érdeklődő réteg mennyit hajlandó a headsetekért fizetni. Ezt összehasonlították az előző év végén mért adattal, amiből látható, hogy egyre kevesebbet fizetnének az emberek a virtuális valóságért.


[+]

Van egy réteg, amelynek ez az élmény nem érne pénzt, de fontosabb, hogy nagyot nőtt azok száma, akik maximum 199 dollárt költenének erre. Nagyot csökkent viszont azok száma, akiknek a virtuális valóság 400 dollárnál többet ér. Ez azért fontos kimutatás, mert a piacnak ezekhez lenne érdemes igazodni, ugyanis így nyerhetnek meg nagyobb tömegeket.


[+]

Szintén látható, hogy sokan már eldöntötték, hogy mit vásárolnak. A Samsung Gear VR és a PlayStation VR van az első két helyen az igények szempontjából, de ezek a megoldások eléggé speciálisnak tekinthetők. Az általánosabb headsetek között már az Oculus Rift vezet, nyilván nem érdemtelenül, hiszen ennek a rendszernek van a legjobb szoftveres támogatása, ami mögött a többi konstrukció nem igazán rúg labdába. Érdekes azonban, hogy viszonylag sok érdeklődő még nem döntötte el, hogy milyen headsetet választ magának, ami a gyártók számára jó hír, hiszen egy viszonylag nagy és bizonytalan vásárlóbázissal állnak szemben, akiket meg lehet majd győzni.

Előzmények

Hirdetés