Hirdetés

VR-sisak és új noteszek a Delltől

Megjöttek az Intel új processzorai és különben is, itt az őszi termékváltások ideje, a Dell pedig ennek örömére több új notebookot és egy Windows Mixed Reality szemüveget is bejelentett.

A noteszgépek sorát a már eddig is elérhető XPS 13 frissítése nyitja, amelyben az újdonságot a nyolcadik generációs Core i7 CPU jelenti Dynamic Power Mode-dal és kettő helyett négy maggal. Mindez a Dell szerint akár 44 százalékos gyorsulást is eredményezhet – ami nyilván erősen helyzetfüggő, de a lényeg, hogy ez az új, Core i7-re épülő modell az Egyesült Államokban szeptember 12-től lesz elérhető, 1400 dolláros áron. További konfigurációk érkezése októbertől várható.


[+]

Az XPS 13 mellett több Inspiron család is frissül, így az Inspiron 13 és 15 5000, illetve Inspiron 13 és 15 és 17 7000 is megújul. A fő attrakció természetesen itt is a nyolcadik generációs Intel CPU-k (első körben a Core i5-8250U és Core i7-8550U) megjelenése lesz, az 5000-esek esetében az érkezés október elején, a kezdő ár pedig 750 dollárnál várható. Az Inspiron 7000-eknél a 2-az-1-ben modellek szintén október elején jönnek, áruk 1000 dollárnál kezdődik, de újdonság, hogy a család fix, nem átalakítható változatokkal is bővül, mégpedig 13 és 15 hüvelykes méretben – ezek közül pedig a kisebbik verzió 880, a nagyobbik 850 dollárral nyithat majd.


[+]

Ellentétben az XPS 13-mal, ahol a fejlesztés tulajdonképpen megállt a CPU cseréjénél, az Inspironok esetében a formatervben is történtek változások, feszesebb lett a dizájn, vékonyodtak a kávák. A teljes egészében alumínium burkolatot használó hétezres sorozatnál krómozott élekkel is találkozhatunk, és a nem átalakítható modellek esetében a bekapcsológombot egy ujjlenyomat-olvasóval kombinálták. Lejjebb lépve az Inspiron 5000-esekre, itt műanyag burkolattal találkozunk, és, ami fájó, idén is le kell mondanunk a Type-C csatlakozó előnyeiről ebben a szériában.


[+]

Végül, de nem utolsósorban a Dell is belép a Windows Mixed Reality szemüvegek piacára a Dell Visorral, aminek érdekessége, hogy a szemüveges rész csuklóval kapcsolódik a fejpánthoz, így könnyű ideiglenesen „levenni”. A Visorhoz két vezérlő is jár, ezek csomagban 445 dollárért lesznek elérhetőek, míg a szemüveg önmagában 350, a vezérlők pedig 100 dollárba kerülnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés