Hirdetés

Vízszintes scrollozás?

Lehet, hogy az egerek forradalmi újdonsága a négyutas scrollozás lesz. Ez azt jelenti, hogy a Microsoft által kifejlesztett új kerékkel a hagyományos függőlegesen kívül lehetőségünk lesz már vízszintes scrollozásra is.


Forrás: www.golem.de

Ez a funkció főleg a nagyon széles dokumentumok, például Excel-táblázatok vagy weboldalak esetén válhat hasznossá. A másik hasznot hozó terület a számítógépes játékok piaca lehet, hiszen ezentúl, ha oldalra szeretnénk mozogni, elég lesz csak egy kicsit balra vagy jobbra nyomni az egerünket és máris a kívánt irányba helyezzük az akciót. Szintén újdonság, hogy kiváltható lesz az Alt-Tab billentyűkombináció; az alkalmazások ablakai között már egyszerűbben is válthatunk majd. Nem feledkezhetünk meg a Smooth Scrolling nevű funkcióról sem, ami az ujjmozgásunk gyorsaságát követi, illetve vetíti át a képernyőre. Így például az eddigieknél gyorsabban juthatunk egy dokumentum végére.

A K-Hardware német internetes oldal információi szerint a "Tilt-Wheel" nevű technológiát három egér használja majd. A hagyományos változat 35, a vezeték nélküli model 45, míg a Bluetooth-egér 85 dollárba fog kerülni. Az újdonságok kaphatók lesznek négy különleges színben is: Dark Metallic Blue, Dark Metallic Grey, Platinum Metallic és Blak Leather.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés