120 hüvelykes UHD tévével támad a Vizio

Az amerikai Vizio eddig elsősorban a nem túl innovatív, ám cserébe igen olcsó televízióiról volt ismert. A cég viszont 2014-re változtatna stratégiáján, és megjelenik készülékeivel a magasabb kategóriákban is. Legalábbis erre utal a Reference család, amelynek 65, illetve 120 hüvelykes képátlóval bíró tagja idén a boltokba kerül, egyelőre még ismeretlen áron.

Vizio Reference
Vizio Reference [+]

A névválasztás egyébként érdekes, hiszen a mostanában komoly gondokkal küzdő Loewe kínálatában évek óta megtalálható a Reference ID sorozat, és a hírek nem szóltak eddig arról, hogy a Vizio megvásárolta volna a névhasználati jogot, szóval simán lehet, hogy ebből még lesznek bajok. A modellek külsejükben is emlékeztetnek a Loewe tévékre, hiszen ezek (illetve a Bang & Olufsen készülékek) sajátossága a képernyő alá épített, nagyméretű hangsugárzókkal operáló hangrendszer. A talpat pedig a Samsungtól kölcsönözték, ugyanis ez az ívelt megoldás elsőként az általunk is kipróbált F8500-nál bukkant fel.

Vizio Reference
Vizio Reference [+]

A Full LED háttérvilágítást alkotó fénykibocsátó diódákat 384 csoportba osztották, amelyek fényereje külön-külön vezérelhető. A termékek megkapták az Active Pixel Tunning névre hallgató képjavító csomagot, a Clear Action Rate elnevezésű interpolációs technológia pedig a gyártótól kapott információk értelmében 1800 hertzes képfrissítési ráta elérését teszi lehetővé. Az Ultra High Defintion felbontású modellek beépített médialejátszója támogatja a 24p és 48p lejátszási módokat. Az internetes alkalmazások gyors futtatása érdekében négymagos processzorral látták el a, beépített 5.1 csatornás audiorendszerrel felszerelt készülékeket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vizio

Előzmények

Hirdetés