Hirdetés

Vízhűtő miniben

Egyszerűen installálható és kompakt vízhűtő rendszerekkel jelentkezett a legkülönfélébb PC-s hűtési megoldások fejlesztésében és gyártásában élen járó tajvani Cooler Master. A cég folyadékhűtésű processzorhűtő rendszereinek családjába tartozó Aquagate Mini R80 és Aquagate Mini R120 modellek mindössze a hőleadó radiátor, illetve az azt hűtő, állítható fordulatszámú ventilátor méretében különböznek egymástól, a rézből készült blokk – mely gyakorlatilag az összes jelenleg forgalomban lévő processzorfoglalattal kompatibilis – mindkét modellnél megegyező. Ennek megfelelően a 80 x 80 mm-es ventilátorral szerelt Aquagate R80 valamivel szerényebb hűtési teljesítményre képes, mint a 120 x 120 mm-es rendszerű testvére.

A gyártó szerint az Aquagate Mini hűtők beszerelése gyerekjáték, ráadásul az új modellek kompakt méreteik miatt a legtöbb számítógépházba bőven elférnek. A Cooler Master mindemellett büszkén hirdeti, hogy az új vízhűtők csendes üzem mellett nyújtanak nagy hűtési teljesítményt. Különösen az előbbi állítás valóságtartalmát kérdőjelezik meg a termékek adatlapján található műszaki adatok, az Aquagate Mini R120 zajszintje ugyanis fordulatszámtól függően 21,3-tól 39,2 dB(A)-ig terjed, míg a kisebbik modell 24,4-től 37,9 dB(A) zaj mellett teszi a dolgát.

A hazánkban is közkedvelt gyártó két új processzorhűtője várhatóan egy-két hónapon belül a magyar szakboltok kínálatában is feltűnhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés