Hirdetés

Vízhűtéssel érkeznének egyes AMD FX processzorok

Az Inteltől még áprilisban szivárgott ki egy dia, aminek tanúsága szerint az LGA2011 foglalatba illeszkedő dobozos Sandy Bridge-E processzorok mellé a gyártó kompakt vízhűtést csomagolna. A legújabb sajtóértesülések szerint úgy tűnik az AMD-nél is valami hasonló dolgon törhetik a fejüket a következő generációs, 8 magos Bulldozer FX processzor kapcsán, bár a tervekből az még nem derült ki, hogy csak az abszolút csúcsprocesszor kapna folyadékhűtést, vagy minden 8 magos egység.

A gyártó természetesen olyan vízhűtő beszerzését és forgalmazását fontolgatja, mely teljesen zárt rendszerű, feltöltést nem igényel és a dobozból kivéve azonnal használható lenne, mint például az Antec Kühler H₂O 620 és társai. Az AMD állítása szerint ezek a hűtők 20%-kal jobb hűtési hatásfokkal rendelkeznek, mint az általuk mellékelt gyári léghűtők, és piaci áruk sem több, mint 60-70 dollár, így relatíve olcsón tudnák a processzorok mellé csomagolni.

Amennyiben a hírek igazak, akkor nagy valószínűséggel az említett Asetek gyártmányú Antec Kühler H₂O 620 egy testreszabott változata lehet a befutó, míg az Intel a szintén Asetek gyártósorain készülő Corsair H50-est alkalmazná. Az értesüléseket sem az AMD, sem pedig az Antec nem kívánta cáfolni vagy megerősíteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés