Hirdetés

Vízhűtéses számítógép a Hitachitól

Régóta köztudott, hogy - legyenek bármilyen jók is a léghűtéses megoldások - aki tuningolni akar és ki szeretné hozni gépéből az utolsó megaherceket is egy igazán csendes asztali PC-ből, annak hatékony megoldás lehet a vízhűtés.

A vízhűtéstől eddig sokan idegenkedtek, mondván: drága, vigyázni kell az alkatrészek és a vízhűtés összeszerelésénél, elázhat a gép, stb. Valljuk be - már eddig is lehetett szép számmal kapni professzionális vízhűtés-szetteket, a számítógépgyártók igazán nem lelkesedtek ezért az ötletért, eddig nem használták ezeket a megoldásokat termékeiknél.


Forrás: WCM.At

A Hitachi most meggondolta magát. A Nihon Keizai Shimbun újság szerint, a japán elektronikai óriáskonszern kifejlesztett egy vízhűtéses számítógépet. Az okra és az időpont-választásra egyelőre nincs magyarázat, annyi bizonyos csupán, hogy az új PC mintegy 40 százalékkal lesz halkabb egy léghűtéses átlaggépnél. A felhasznált alkatrészekről, processzorról, alaplapról és más kiegészítőkről, a sorozatgyártás kezdetéről és az árról egyelőre még semmilyen információt nem közöltek a Hitachinál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés