Hirdetés

Vízhűtés érkezett a 28-magos Xeonhoz

Sorra jelennek meg az exkluzív HEDT platformhoz készülő alkatrészek; most éppen egy Asetek vízhűtés tűnt fel a horizonton.

Nemrégiben adtunk hírt az Intel munkaállomásokhoz szánt csúcsprocesszorához, a 28-magos Xeon W-3175X-hez érkezett ASUS alaplapról, G.Skill memóriákról és In Win házról, s e célirányosan tervezett eszközök sorát most egy vízhűtéssel egészítjük ki. Az Asetek 690LX-PN kódnevű, zárt rendszerű kompakt AIO-ja az Intellel folytatott közös munka gyümölcse, és jelen pillanatban az egyetlen, kék vállalat által is jóváhagyott hűtési megoldás a fentebb említett Xeon számára.


[+]

A rézötvözetből készült, 360 mm-es radiátoron három darab 120 mm-es légkavaró dolgozik, de a pumpához képest relatíve méretes blokk anyaga szintén réz. A termális keret 500 watt és a szett egyedül LGA3647-re applikálható, így a felhasználás medre határozottan egy irányba tart.


[+]

A 2 év garanciával megtámogatott high-end vizezés megvalósítható státuszban van, hiszen a 690LX-PN már hozzáférhető a gyártó webshopjában, igen borsos, 400 dolláros díjszabás ellenében. Ez nem kevés, de leginkább sok, viszont aki ilyesmit vesz, minden bizonnyal nem tartozik a túlságosan árérzékeny vásárlók kategóriájába; a processzor/alaplap párosért leperkált majd 1,5 millió után ez már csak aprópénz. Bökkenő még, hogy egyelőre sajnos csak az Egyesült Államok területén biztosított a kiszállítás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés