Hirdetés

Vizes hűtők dukálnak az izmos hardverekhez

A komoly teljesítményű számítógépek sok hőt termelnek, így a rendszer hűtése rengeteg ventilátort követel. Ennek azonban a zajszint növekedése az ára, ami természetesen nem kívánt tényező. Éppen ezért terjednek a vízhűtőrendszerek, mivel azok hatékonysága halk működés mellett is megfelelő. A Swiftech és a PowerColor új megoldásokat mutatott be, melyek megfontolandó alternatívát jelentenek a potenciális vásárlóknak.

A Swiftech új, Apogee XT névre keresztelt hűtőblokkja a legerősebb Intel processzorokhoz ajánlható. Ettől függetlenül a termék az LGA1366-os és az LGA1156-os foglalat mellett támogatja az LGA775 tokozású központi egységeket is. A rézalapú, micro pin matrix kialakítást használó blokk negyed hüvelykes csatlakozókat alkalmaz.


Swiftech Apogee XT [+]

A gyártó elmondása szerint az Apogee XT közel 3°C-kal hűvösebben tartja a 4 GHz-re tuningolt Core i7-920 processzort, mint a korábban megjelent Apogee GTZ nevű csúcsmodell. Az új hűtőblokk már elérhető a nagyobb webáruházakban, a fogyasztói ára 80 dollár körül alakul.

A PowerColor az új generációs AMD Radeon HD 5870 modell LCS (Liquid Cooling Solution) verzióján dolgozik. A világ leggyorsabb, DirectX 11-es API-t támogató grafikus processzorának hűtését a vállalat az EK Water Blocks által készített vízhűtő egységre bízta, ami már bizonyított a korábbi LCS modellek esetében.


PowerColor Radeon HD 5870 LCS EK Water Blocks

Az új PowerColor grafikus kártya nem lesz gyárilag tuningolt modell, így az órajelek megfelelnek az AMD referenciaajánlásainak, azaz a mag 850, míg a memória 4800 MHz-es effektív frekvencián ketyeg. A videokártya várhatóan a következő héten kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói áráról azonban nincs információ.

Előzmények

Hirdetés