Hirdetés

Visszatérnek az Onkyo és a Pioneer hangeszközök Európába

Igaz már Sharp és PAC vezetés alatt történik mindez, hiszen a részleget felvásárolták, maga az Onkyo pedig csődöt jelentett.

A 2010-es évek nem úgy alakultak az Onkyo számára, ahogy azt a cég vezetése elképzelte. Az 1946-ban alapított japán vállalat 2015-ben felvásárolta a rivális Pioneer AV üzletágát, és az volt a terv, hogy több márkával (Onkyo, Integra, Pioneer) szállnak szembe a riválisokkal az hangszektorban.


[+]

Azonban az eredmények nem jöttek, és a cég 2019-ben óriási bajba került. Megpróbálta értékesíteni az AV divíziót a legnagyobb ellenfélnek. Azonban a Sound United, a Denon és a Marantz márkák tulajdonosa végül elutasította a mindössze 73 millió dolláros ajánlatot. Az Onkyo ezt követően tovább próbálkozott, de nem tudta kezelni az egyre súlyosodó pénzügyi problémákat.

Az előző év őszén elfogadták a Sharp és a VOXX tulajdonában álló PAC (Premium Audio Company) közös ajánlatát, és az Onkyo AV üzletága így e két cég által létrehozott közös vállalathoz került. A Sharp végzi a termékek gyártását és az ellátási lánc menedzselését, a PAC feladta pedig a termékfejlesztés, a mérnöki munka, az értékesítés, a marketing és a forgalmazás. Ami az Onkyóból megmaradt, az idén májusán csődbe ment, így az egykor szebb napokat látott márkanevek fennmaradása már a Sharpon és a PAC-on múlik.

Ezzel a hírek szerint nem lesz gond, ugyanis bejelentették, hogy ősszel visszatérnek Európába az Onkyo, Integra és Pioneer audió berendezések, amelyek a nehéz idők alatt eltűntek a régióból. A kilátások egyébként nem rosszak, hiszen az új vezetés alatt az említett márkák termékeit az USA-ban már 59,4 millió dollár értékben adták el, ami óriási előrelépés ahhoz képest, hogy 2021-ben egész évben volt 13,7 millió dollár a bevétel.

Előzmények

Hirdetés