Hirdetés

Ebben a bőr tárcában pénz helyett egy adattároló lapul

A különféle kiegészítőkkel is foglalkozó VisionTek egy egészen érdekes hordozható adattároló megoldást dobott piacra Wallet Drive név alatt. A termék mögött húzódó ötlet roppant egyszerű és lényegében nem új, csupán a megvalósítást (azaz a csomagolást) gondolták egy hajszállal tovább. Lényegében egy olyan bőrből készült tárcáról van szó, amiben nem pénzt vagy iratokat, hanem egy 7 vagy 9 milliméter magas 2,5"-es SATA rendszerű adattárolót, azaz merevlemezt vagy SSD-t helyezhetünk, a rajta lévő adatokat pedig USB-s kapcsolaton keresztül lehet elérni.

Mindezt anélkül, hogy a rögzítéshez bármilyen szerszámra lenne szükség, így a tárolók gyors ki- és beszerelése gyerekjáték. Az adatátvitelhez szükséges kábelt sem kell külön magunkkal cipelni, ugyanis egy közel 18 centiméteres darabot is integráltak a tárcába, amin keresztül a tápellátás is megoldott.

Várhatóan az adatátviteli tempóra sem lesz panasz, hiszen a Wallet Drive támogatja az USB 3.0-s átvitelt, így a leggyorsabb SSD-k is többé kevésbé ki tudják futni magukat. Mindezért a vállalat 20 dollárt kér, és természetesen opcionálisan "sajátmárkás" SSD-t is kínál a termék mellé igény szerint - persze plusz pénzért.

Előzmények

Hirdetés