Hirdetés

Saját lábunkon járhatunk a virtuális térben a Virtualizerrel

Néhány napja mutattuk be a Virtuix Omni nevezetű eszközét, egy olyan, helyben járós platformot, aminek segítségével a virtuális térben saját lábainkat kihasználva mozoghatunk. Még meg sem érkezett ez a VR szemüvegekhez való, igazán érdekes kiegészítő, máris feltűnt a vetélytársa. A szomszédos Ausztriában, a Cyberith csapat fejlesztését Virtuizernek hívják, és alapvetően ugyanazt tudja, mint a konkurense, csak egy kicsit másképp.

Nagyjából egy négyzetméteres, kör alakú platformról van szó, amiben helyben járva mozoghatunk, testünk pozícióját pedig a derekunk köré csatlakoztatott gyűrű és a készülék három pillére követi. Az Omnival ellentétben a Virtuizer talapzata teljesen egyenes és nem kell hozzá különleges cipő. Speciális, csúszós felületén zokniban mozoghatunk, az eddig látott videók alapján olyan könnyedséggel, mint egy futópadon. Lépéseinket az alsó lemez érzékeli, sőt a fejlettebb modellnél rezgő visszajelzést is kapuk, például amikor egy gránát robban a közelünkben.

Más a játékos derekát körbeölelő pánt is, ami a Virtualizernél látszólag nagyobb mozgásszabadságot biztosít, és az Ominval ellentétben általános méretű, tehát a cipő után ennél a részletnél sem kell több felhasználónál többféle méretben gondolkodnunk. Az alapár viszont várhatóan magasabb lesz. Aki idejében reagált a Kickstarter kampányban, az már 699 dollárért szerezhetett egyet korai hozzáféréssel, de a többieknek az ár 749 dollárról indult, a rezgőplatformos Virtualizer HT-ért pedig közel ezer dollárt kell fizetni. A Kickstarteren kívüli előrendelés rövidesen indul, a legújabb hivatalos információk szerint júliusra várható a termék megjelenése.

Előzmények

Hirdetés