Hirdetés

A világ legdrágább fényképezői

Új gazdára talált a világ három – most már – legdrágább fényképezőgépe az exkluzív fotós termékekkel foglalkozó bécsi Westlicht aukción. A december negyedikén tartott árverés során két Nikon (Nikon F3 NASA és egy Nikon S2-E) és egy Leica (fekete MP2) váz kelt el szemtelenül magas áron.


Forrás: nikonrumors.com

Az 1986-os évjáratú Nikon F3 NASA és az 1957-es Nikon S2-E egyaránt darabonként 168 000 euróért (47,4 millió forintért) kelt el. Az amúgy sem épp kedvező árukról ismert modern Leicák azonban mind elbújhatnak az árverésen eladott 1958-as kiadású fekete Leica MP2 mögött, amely „csekély” 80 000 eurós kikiáltási árát még 322 000 euróval tudta feljebb tornászni, így a 402 000 eurós árával (113,4 millió forint) a világ legdrágább fényképezőgépévé avanzsálta magát.


Forrás: leicarumors.com

A fekete Leica MP2-ről érdemes tudni, hogy ez volt az első olyan kísérleti készülék az M-sorozatban, melyet elektromos motor egészített ki, s összesen csupán hat darabot gyártottak le belőle feketében az ötvenes évek vége felé – az idők során ezekből kettő megsemmisült, így már csak négy darab létezik belőle világszerte.

Aki kedvet kapott a gyűjtésre és szeretne igazi ritkaságokra licitálni, az legközelebb 2011 május 28-án nyitogathatja a pénztárcáját, amikor a Westlicht újra lecsap a kalapáccsal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés