Hirdetés

RGB-t rak új kijelzőjének hátlapjára a ViewSonic

Az ELITE XG240R jelölésű megjelenítő a játékosoknak készül, így az AMD FreeSync technológiát is támogatja.

A ViewSonic bejelentette az ELITE XG240R jelzésű monitort, amelynek különlegességei a hátulján található RGB LED-ek lesznek. Ezek ELITE RGB néven futnak, és képesek más RGB-s perifériákkal szinkronizálni. Itt többek között a Thermaltake, a Razer és Cooler Master megoldásaira kell gondolni.

Az újdonságnak 24 hüvelykes, 1920x1080 pixel felbontású, TN panelre épülő, 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szögekkel megáldott, WLED-es háttérvilágítású, matt kijelzője van, emellett Overdrive-val 1 ezredmásodperces válaszidővel (szürkéből-szürkébe) rendelkezik, enélkül viszont ez az érték 5 ezredmásodperc. A fejlesztés fénysűrűsége 350 cd/m², a dinamikus kontrasztaránya pedig 120 000 000:1, de ez a paraméter a fontosabb statikus módban 1000:1. Természetesen célpiac igényeit tekintve nem hiányzik az AMD FreeSync támogatása sem, ami állítólag 48 és 144 Hz-es tartományban működik, méghozzá LFC-vel. Sajnos az alsó határ nincs megerősítve a gyártó által, így az lehet, hogy alacsonyabb, mindenesetre ezt az információt kaptuk egy gyártóhoz közelálló forrásból.


[+]

A kijelzőbemenetek szempontjából egy DisplayPort 1.2 és két HDMI 1.4 található a hátoldalon, továbbá a kétportos USB Hubot sem hagyták le a tervezők, ahogy a 2x2 wattos sztereó hangrendszer is integrálásra került. A 100x100-as VESA állványra felszerelhető kijelző -5 és 20 fok között dönthető, illetve összesen 90 fokos tartományban forgatható, valamint a pivot lehetőség sem hiányzik, de még a magassága is állítható 120 mm-es tartományon belül.

A ViewSonic ELITE XG240R forgalmazása hamarosan megkezdődik, az ára 273 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés