Hirdetés

ViewSonic VP2468: félprofi Full HD monitor otthonra

90 ezer forint alatt kínálja jól felszerelt monitorát a gyártó.

A ViewSonic márka itthon sem ismeretlen, bár a név egyre kevesebb alkalommal bukkan fel, pedig a cégnek manapság is vannak kifejezetten jó kijelzői, mint például a most bejelentett VP2468. Az új modellel azokat az otthoni felhasználókat célozzák, akiknek fontos széles körű állíthatóság, valamint a kalibráció és a színhűség, de nem kifejezetten professzionális kijelzőt keresnek horror áron.

A keskeny káva közé szorított 23,8 hüvelykes, Full HD felbontású IPS panel hozza az elvárt technikai paramétereket, mint a széles betekintési szögek, 1000:1 kontrasztarány, 5 ezredmásodperces válaszidő és a villogásmentes LED-es háttérvilágítás, aminek fénysűrűsége rekordnak nem mondható 250 cd/m²-nél tetőzik. Ugyanakkor 99 százalékos sRGB, 100 százalékos REC.709 és SMPTE-C, valamint 98,28 százalékos EBU színtér-lefedettséggel büszkélkedhet. Emellett érdemes megemlíteni a 14 bites és 3D LUT-ot, a többféle gamma opciót és a hattengelyes színbeállítást, valamint azt is, hogy a készülék előre bekalibrálva érkezik (DeltaE<2). Bár kalibrátor nem jár mellé, támogatja a hardveres kalibrálást, amihez az X-Rite segítségét kérték, így nem meglepő módon az X-rite CS-XRi1, I1 Display pro, i1 Pro 2 eszközökkel működik együtt. Emellett van hardveres homogenitáskorrekció, ami 5 százalékon belüli fénysűrűség-eltérést szavatol a kijelző teljes területén.

Az állvány ezek után nem meglepő, hogy minden irányban állítható (-5 és +25 fokos dönthetőség, 120 fokos forgathatóság, 130 milliméteres magasságállítás), van portrémód is, továbbá 100 x 100 milliméteres furatkiosztású VESA fali konzolra is felaggatható a kijelző. Csatlakozókkal a digitális kor szellemének megfelelően jól felszerelték, így van két HDMI, egy mini DisplayPort, valamint egy-egy hagyományos DisplayPort ki- és bemenet, továbbá 4+1 USB 3.0-s HUB is, míg a sort egy 3,5 milliméteres analóg audiokimenet zárja.

A ViewSonic VP2468 szeptember 1-től vásárolható meg hivatalosan326 dollárért – egy itthoni webshop 86 000 forintos áron listázza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés