Hirdetés

Rápörögtek a professzionális NVIDIA VGA-kra a vietnámi bányászok

A Nguyen Cong néven ismert viszonteladó nyolc RTX A4000-rel szereli friss bányagépeit.

Bár a bányászat kezd visszaszorulni, azért az egyes kriptovaluták még mindig olyan árszinten vannak, hogy megérje csapkodni a virtuális csákányt. A kérdés azonban még mindig az, hogy mivel. Manapság leginkább GeForce-szal, vagy ha az nincs, akkor jó a Radeon is, de valószínűleg kevesen gondolnák, hogy az professzionális NVIDIA VGA-k is veszélyben vannak. Márpedig az Nguyen Cong néven ismert vietnámi viszonteladó nyolc darab RTX A4000-rel szereli a friss bányakonfigurációját, ami állítólag azért van, mert gyorsabban bányászik a GeForce RTX 3070 Ti VGA-nál, és még olcsóbb is.

(forrás: Nguyen Cong Facebook) [+]

Tekintve a pillanatnyi viszonyokat, nem elképzelhetetlen, hogy az RTX A4000 olcsóbb legyen a GeForce RTX 3070 Ti kártyánál, de ez nem egy globális igazság, hanem inkább vonatkozhat a helyi piacra. Emiatt valószínűleg Vietnámon kívül ez a váltás nem működne, de ez biztosan nem zavarja a keleti ország viszonteladóit.

Ennél sokkal érdekesebb, hogy a gyártók egy professzionális piacra tervezett VGA esetében miért nem értékelik jobban ki a vevőt, hiszen ugyan fáj leírni, de az világos, hogy a játékosok annyira nem kritikusak, de a tartalomkészítők jelentős többletköltséget fizetnek az extra terméktámogatásért, és nyilván nem lenne kedvező, ha a bányászok miatt nem lenne elég RTX A4000 az egyes piacokon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés