Hirdetés

Megújul a VIDAA okostévé platform

A VIDAA új verzióját jelentették be a fejlesztők, amely lehetővé teszi saját grafikus kezelőfelület kialakítását.

A VIDAA olyan smart platform, mint az Android TV vagy a webOS, tehát a feladata, hogy megkönnyítse a vezérlést, és rajta keresztül rengeteg extra funkció érhető el. Elméletileg egy független amerikai cég fejleszti, de gyakorlatilag mindenki tudja, hogy ez ezer szállal kapcsolódik a Hisense-hez. Ezt az is bizonyítja, hogy a Hisense televíziók ezt a rendszert használják, de elérhető más tévés cégek számára.


[+]

A VIDAA fejlesztői most azt jelentették be, hogy érkezik a platform legújabb verziója, amely komoly változásokat hoz. Ezek között a legnagyobb és legjelentősebb, hogy lehetővé válik a saját grafikus kezelőfelület kialakítása, ami vonzóvá teheti-e megoldást a potenciális partnerek számára.

Emellett jó eséllyel a sebessége is javul, és minden bizonnyal a korábbinál több alkalmazás válik elérhetővé, mert utóbbi miatt érték kritikák a rendszert. Mint ahogy az is, hogy a hangalapú vezérlést, keresést nem támogatta megfelelően, de ez most állítólag megoldódik. Reméljük hamarosan élőben is kipróbálhatjuk, hogy mit tud az új VIDAA.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés