Hirdetés

VIA: töretlenül

Csökkenő PC-eladások, szoruló nadrágszíj, mégis, a VIA mintha ezzel mit se törődne. A tajvani gyártó megállíthatatlanul tör előre, újabb és újabb barbérokra, és amíg a 2000es év csupán 40%-os chipset-piaci részesedés megszerzésére volt elég, ami egyben a VIA duplájára duzzadását is jelenti ebben a szegmensben, addig a 2001es évre nem kevesebb tűzetett ki, úgy felsővezetésileg, mint a processzorpiac tízedének a megszelidítése.

Ez utóbbit amúgy a februárban debütáló, immár L2-es cache-sel is felvértezett, IDT alapokon kiötlött CyrixIII-as CPU-tól várja a VIA. A szkeptikusok szerint persze ez a processzor maximum arra lesz jó, hogy összegyűjtse a VIA 10%-át, tehát frissen beszerzett duronos rendszerünket sejthetően nem kell féltenünk.

Persze az, hogy a VIA miből mennyit szeretne, egy dolog, jobb ilyenkor a másik fél véleményét is begyűjteni, mert begyűjthető. Elemzők szerint a VIA 10%-os terve "rengeteg", szerintük a 7% is épp elég lesz. Mindenesetre a VIA mostanában már kétségtelenül Intel kaliber a chipset piacon, mind árbevétel, mind nyereség tekintetében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Hirdetés