Hirdetés

VIA KT266 - mégsem olyan lassúúúú?

[Ace's] Az első VIA KT266 (a KT133/KT133A igazi DDR-es nagytestvére, 266MHz FSB és 266MHz DDR RAM-ok támogatása, V-Link, stb.) eredmények borzasztóak voltak. Tom szerint (www.tomshardware.com) nem volt ember a CeBITen, aki ne kérdezte volna meg "szegény" VIA-tól, hogy miért is ilyen lassú az új chipset-jük..

..úgy tűnik, hogy mindez a múlté, és csupán az ún. pre-production (gyártás előtti) mintapéldányokra volt jellemző. Az Ace's Hardware-nek ugyanis sikerült megkaparintaniuk egy MSI K7T266 Pro alaplapot, ami már az új chipset-et cipelte, és fergeteges eredmények születtek! A KT266-os lap helyenként az eddigi sebességbajnok AMD-760-as chipset-et is alaposan elkalapálta. Annyit persze érdemes megjegyezni, hogy a "fergeteges", meg "alaposan" szavak 10-20%-okat jelentek, tehát senki ne várjon világmegváltást az új kombótól. Jómagam például vagyok annyira konzervatív, hogy jobb szeressem egy előző generáció legkiforrottabb tagját (az Iwill KK266-ról beszélek :)), mint az új generáció első képviselőit. Ugyanis szép egy 10%-os teljesítménynövekedés, de a stabilitás és kompatibilitás jóval fontosabb.

Node: a cikket ettől függetlenül érdemes elolvasni. Úgy tűnik, hogy a VIA ismét jó helyre nyúlt, a KT266 olcsó(bb), gyors, fícsörgazdag. Népszerű lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Hirdetés