Hirdetés

VIA 686B: egy gond és más semmi..

Ha bárki azt hinné, majd pont a VIA képes tökéletes chipset-ek gyártására, na, akkor az a bárki nagyot téved..

Ugyanis a cég 686B southbridge-ét igen érdekes fícsöréért emlegetik mostanság, mégpedig azért, mert bizonyos esetekben nem egész azt csinálja, amit kellene..

Tegyük fel, hogy két IDE csatorna közt mozgatnánk adatot, amely adat legyen mondjuk egy min. 100MB-os file, és tegyük mindezt DMA-módban.

Na, ez az, ami egy 686B-s southbridge-dzsel szerelt lapon max. feltenni lehet, mert a cucc ezt megcsinálni már nem fogja, inkább adatot veszt, és ha nem is, a sértetlen megúszás ki van csukva. (elég gáz, tudom én..)

Node, annak ellenére, hogy hardver bug-ról van szó, egy BIOS patch átmenetileg megoldást jelenthet, bár egy "686Beta1"-es kiadást egész biztosan nem úsz majd meg a VIA.

Addigis, amíg kedvenc (saját) lapunkhoz nem készül el a friss BIOS, marad a körültekintéssel másolgatás, ami igen egészséges para tud lenni, tessetek csak kipróbálni..

De nem muszáj feltétlen bevárni az új BIOS-t, és még így is kaphatunk teljes megoldást, ugyanis állítólag elég, ha bekapcsoljuk a "PCI Delay Transaction" és "PCI master READ Caching" opciókat a BIOS-ban, valamint a "PCI Latency"-t default-ra pöccintjük..

Jó (bug)vadászatot!.. :)

(a Drezdai Műegyetem Zeugner str. beli kollégiumából egyelőre még kicsit egyoldalúan láccik csak a net, mert olvasni igen, de már mail-t se.. de a jó szerkesztő magával hozza ám a híreit, így megkésve bár, de etc, etc.. :))

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Hirdetés