Hirdetés

VIA-SiS: egymásnak ugranak?..

Ha valaki visszanézné az utóbbi hét híreit, biztos feltűnne neki, hogy meglepően sok bejelentés és premier került terítékre (akár a CeBIT kapcsán), amelyhez vagy a SiS-nek, vagy a VIA-nak volt köze. Nem véletlenül. Ugyanis a két chipset-gyártó a piacnak ugyanazon szeletére pályáz, ez pedig természetesen az olcsó, akár (többnyire?) integrált megoldásokat jelentő régió.

Kettejük küzdelme azonban egyre jobban elfajulhat, ha beindul az az árverseny, amire a SiS készül. Ugyanis terveik szerint, minden termékük, amelynek van a VIA portfoliójában megfelelője, mintegy 20%-os árelőnnyel érkezne a közeljövőben.

Ehhez persze a VIA-nak is van pár szava, és ők úgy vélik, hogy a SiS egyelőre nem bír olyan gyártókapacitással, amely egy hasonló árversenyhez jórészt elengedhetetlen, mert már az amúgy egész jól sikerült SiS630E chipset-ét is külsőssel kénytelen gyártatni (UMC/TSMC).

Ilyen helyzetben pedig kérdéses, hogy egy VIA-val fel lehet-e venni a kesztyű. Szerintünk is nehéz ügy, bár a SiS mostanában tényleg kitesz magáért..

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Hirdetés