Hirdetés

Vezeték nélküli töltésre is képes Latitude Z ővékonysága

Rendkívül vékony lett az új Dell Latitude Z, de nemcsak karcsú, szép is, látszik, hogy tervezésénél esztétikai szempontokat is figyelembe vettek. Az új modell a gyártó elmondása szerint a világ jelenleg legkönnyebb és legvékonyabb, 16 hüvelykes kijelzővel felszerelt gépe, és a 2 kg-os tömeg, illetve a maximum 2 cm-es vastagság tényleg döbbenetesen kicsi egy ekkora (396 x 272 mm-es) készüléknél; úgy néz ki, mintha egy elegáns mappa volna. A képernyő felbontása 1600x900 pixel, tehát 16:9-es képaránnyal rendelkezik.

Az extravagáns notebook belseje is szót érdemel. Természetesen a vékonyságnak ára volt, így a gépbe csupán négycellás akkumulátor került, viszont hagyományos merevlemez helyett 64 GB-os SSD-vel szerelték fel, ami jótékony hatással van a fogyasztásra. Nem eszik sokat a processzor sem, ugyanis az Intel CULV kategóriájú központi egységei közül választhatunk bele CPU-t, az 1,4 GHz-es Core 2 Duo SU9400-at vagy az 1,6 GHz-es SU9600-at. Nem választható alapextra viszont egy ARM chip, amin a Latitude ON néven futó apró Linux-környezet fut, böngészővel, e-mail klienssel, ráadásul ezzel a gép akár két napig is üzemképes. A chipset az Intel GS45, a grafikáról tehát az integrált 4500MHD gondoskodik, memóriát pedig 2 vagy 4 GB DDR3-ot fogad. Természetesen optikai meghajtó már nem fért a laptopba, de a Dell ingyen ad hozzá egy külső DVD-írót, sőt ha ez nem lenne elég, akkor némi felárárért Blu-ray kombót is választhatunk.

Vékony...
Vékony...

A kommunikációról a beépített, 802.11a/g/n szabványú Wi-Fi és a Bluetooth modul gondoskodik, de plusz pénzért GPS funkcióval is ellátott HSDPA modem is rendelhető. A vékony kialakítás miatt túl sok csatlakozónak nem jutott hely rajta, de a hangkimenet mellett azért elfért még egy USB, egy USB/eSATA, egy DisplayPort és egy Ethernet interfész. De ami igazán érdekessé teszi a Dell Latitude Z-t, az a vezeték nélküli dokkolási, illetve töltési lehetőség. Ehhez külön (megvásárolható) dokkoló- és töltőegységre van szükség, mindkettő körülbelül 400 dollárba kerül. Az alapfelszereltségű notebook ára 1800 dollár, és már meg is rendelhető a Dell webáruházából.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés