Hirdetés

Vezeték nélküli perifériákkal és új GeForce RTX-es Omen PC-vel újít a HP

A frissített Omen 30L mellett új egeret, billentyűzetet és fejhallgatót is piacra dob a gyártó.

Némi ráncfelvarrást végzett a HP a gamer almárkájához tartozó Omen 30L asztali számítógépen, ugyanis a jelenleg AMD Ryzen 7 3700X processzorral és NVIDIA GeForce RTX 2060 VGA-val elérhető PC az ünnepi időszakban már új, GeForce RTX 3070, 3080 és 3090 grafikus vezérlővel is rendelhető lesz. Arról nincs információnk, hogy mekkora árkülönbségre kell számítani a jelenlegi vételárhoz képest, illetve azt se tudni, hogy például lesz-e Intel Core i7/i9 processzorral szerelt változat, de szerencsére az amerikai vállalat egyéb újdonságokkal is készült, bizonyára csakis annak érdekében, hogy jelen hírünk ne álljon meg egyetlen bekezdésnél.


[+]

Az egyéb újdonságok alatt három perifériát értünk, egészen pontosan az Omen Vector Wireless egeret, az Omen Frequency fejhallgatót, illetve az Omen Spacer billentyűzetet. Mindhárom eszköz a cég saját, Warp Wireless névre keresztelt vezeték nélküli technológiájával csatlakoztatható számítógépünkhöz, amivel kapcsolatban a gyártó lagmentes kapcsolatot ígér, ennek felépítéséhez pedig egy USB-s vevőegység használatára lesz szükségünk, amit természetesen megtalálunk a dobozban.


[+]

A 104 grammos Omen Vector 6 gombbal (beleértve a görgőt is) megszórt burkolata alatt egy PixArt PAW3335 típusú érzékelő dolgozik, amelynek maximális érzékenysége 16 000 DPI, továbbá tudni kell róla, hogy 400 IPS-es, illetve 40 g-s gyorsulást képes lekövetni. Az 50 millió kapcsolásra hitelesített Omron switchekkel ellátott egér kétzónás RGB világítással és beépített akkumulátorral is rendelkezik, utóbbit a mellékelt, USB Type-A–Type-C kábel segítségével tudjuk feltölteni. A telep egyébként 180 órás üzemidőt képes biztosítani, a töltési idő pedig igen impozáns, mindössze 30 másodperc alatt 1 órányi használati időt tudunk az eszközbe pumpálni.


[+]

Az Omen Spacer specifikációk terén szintén nem okoz majd csalódást, ugyanis repertoárját képezi a 100%-os anti-ghosting, az NKRO, illetve az Omen Command Centerben konfigurálható RGB világítás, valamint a szintén innen elérhető makrórögzítés is. A TKL kialakítású billentyűzet kupakjai alatt Cherry MX Brown kapcsolók dolgoznak, a kényelmi faktort pedig a mellékelt, mágnesesen rögzíthető csuklótámasz fokozza, az azonban nem tiszta, hogy az energiaellátást egy beépített akkumulátor, vagy utólag cserélgethető AA/AAA elemek biztosítják – persze ha nem épp a szövetborítású USB Type-C vezetékkel használjuk a klaviatúrát.


[+]

Az Omen Frequency esetében biztos információink vannak arra vonatkozóan, hogy az áramellátás akkumulátor segítségével történik, összesen maximum 30 órán keresztül, de ha épp játék közben merül le a headset, akkor sincs nagy gond, hiszen a mellékelt jack kábel segítségével tovább játszhatunk lemerült teleppel is. A virtuális 7.1 térhangzáshoz ugyanakkor mindenképp szükségünk van arra, hogy be tudjuk kapcsolni az eszközt, már csak azért is, mert a 3D hangzáshoz szükséges információk kizárólag vezeték nélkül tudnak eljutni a fejhallgatóhoz, jacken keresztül nem. A headset „gamerségét” tovább fokozza a zajszűrős, használaton kívül felhajtható mikrofon, a beépített RGB világítás, illetve a légáteresztő anyagból készült fülpárnák megléte, így a környezetünkben tartózkodók vizuális igényének kielégítése mellett saját komfortérzetünkkel sem lesz probléma.

A HP Omen Vector már megvásárolható a gyártó oldaláról, 100 dolláros áron, a 160 dolláros Omen Spacer esetében azonban egyelőre meg kell elégednünk az előrendeléssel, míg a 170 dollárt kóstáló Omen Frequency decemberben kerül majd a boltok polcaira.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

Hirdetés