Hirdetés

Versenytársat kaphat a Formula-1: jönnek a drónfutamok a tévében

Már többször beszámoltunk arról, hogy a drónok elterjedése, a technológia robbanásszerű fejlődése több új piacot is megnyitott, ezek közül az egyik leglátványosabb a drónversenyeké, melyre már a média is felfigyelt, sőt magyar bajnokság is indult. Ahogy korábban megírtuk, egyre több befektető és médiavállalkozás „repült rá” a témára, mivel nagy lehetőséget látnak benne, ám akadnak még megoldandó kérdések – leginkább az, hogy miképp lehet élvezhető formában beemelni a drónversenyeket a szórakoztatóiparba.

E téren most újabb mérföldkőhöz érkezett a szegmens, miután a világ egyik legtekintélyesebb szakági szövetsége, az amerikai IDRA (International Drone Racing Association) közölte pár napja, hogy több éves szerződést írtak alá az ESPN-nel, a szintén amerikai, ugyanakkor globális vezető szerepet betöltő médiavállalkozással, mely elsősorban a sportközvetítésből generál jövedelmet.

Miért érdekes ez?

Az ESPN hatalmas erő, óriási tőkével és lehetőségekkel, akik meghatározóak a látványsportok közvetítésében – és nemcsak az USA-ban, hanem a netes lehetőségeket kihasználva az egész világon.

A hivatalos közlemény szerint valami olyasmi jár az üzletemberek fejében, hogy a drónok versenyeinek közvetítése a speciális adottságoknak köszönhetően – egy drón számtalan digitális lehetőséggel rendelkezik – olyan élményt tudnak kínálni az érdeklődőknek, melyet eddig aligha élhettek át.

Ennek első eseménye nem is oly sokára következik: megszerveztek egy amerikai nemzeti döntőt, melyet idén augusztus elején rendeznek meg New Yorkban. Kihasználják a város adottságait, és erre egy különösen nagyszabású rendezvényt is ráhúznak – ahogy az szokás: gyerek- és családi programokkal, kiállításokkal, vásárral, technológiai bemutatókkal stb. Alakul az a technológia és módszertan is, mely a nézők számára élvezhető teszi a versenyeket: még várni kell arra, hogy pontosan hogyan is történik, de nagy valószínűséggel VR szemüvegek, kamerák, valamint kiegészítő technológiák egy felkészült stábbal együtt hoznak létre valami nagyon újat.

Az amerikai verseny győztese, akárcsak a magyar bajnok részt vesz majd az első drón világbajnokságon, amit októberben Hawaiin rendeznek, és a vezető sportcsatorna fogja közvetíteni.

Hirdetés