Hirdetés

CeBIT 2012: a Verbatim bemutatta új adathordozó megoldásait

USM rendszer merevlemez

A Verbatim a CeBIT-en mutatta be először az új, SATA-IO által is jóváhagyott USM rendszerű merevlemezét, mely közvetlenül csatlakoztatható az USM bemenettel ellátott TV-khez, játékkonzolokhoz, set-top boxokhoz, asztali és notebook számítógépekhez, vagy egyéb kompatibilis termékekhez. A gyártó azonban ennél tovább megy, az USM meghajtóhoz tartozó, leválasztható csatlakozó segítségével az összeköttetés igény szerint USB 3.0, Firewire vagy Thunderbolt kábellel is megvalósítható, valamint a hagyományos SATA interfész is elérhető.

SSD-k SATA 6 Gbps felülettel

A cég bemutatta a SandForce SF-2281 kontrollerre épülő 2,5”-es SSD tárolót is, melyek 120 és 240 GB-os kapacitással és – a Verbatim kínálatában elsőként – SATA 6 Gbps csatolófelülettel kerülnek majd a piacra. Az új SSD-k maximális lineáris olvasási és írási sebessége 550/510 MB/s, de a 4 kB-os blokkokon elérhető teljesítményről nem esett szó. Az viszont biztosra vehető, hogy a két év garanciával érkező újdonságok mindegyike rendelkezik EDC/ECC hibajavítással, S.M.A.R.T monitorozási lehetőséggel, wear levelinggel és garbage collection algoritmussal, továbbá a TRIM támogatása is megoldott.

Új USB-s pendriveok

A kiállításon szintén megtekinthető volt a visszahúzható mechanikával rendelkező Store ‘n’ Go V3 USB 3.0-s meghajtó, mely többféle színben és tárolókapacitással (maximum 64GB) debütál. Ugyanitt került bemutatásra az új, kisméretű, akár a kulcstartóra is felfűzhető praktikus Store ‘n’ Go Micro USB Drive+, amit gumiborítás véd a karcolásoktól és külső sérülésektől. Ezen kívül megújul a közkedvelt Store ‘n’ Go Micro USB család is, melyek a jövőben kézre álló, az egyszerű tárolást elősegítő kivitelben lesznek elérhetők. Mind a Store ‘n’ Go Micro USB Drive+, mind pedig a Store ‘n’ Go Micro USB meghajtók USB 2.0-s interfésszel, több féle színben és tárolókapacitással (maximum 32 GB) érkeznek.

Az új termékek áráról egyelőre nem esett szó.

Azóta történt

Előzmények

  • Pendrive-ok, adattárolók USB 3.0-n

    Silicon Power és Verbatim termékekkel néztük, hogy milyen tempóra képesek a gyors USB-s flash tárolók.

Hirdetés