Hirdetés

Androidos smart dobozzal kezdi meg európai karrierjét a Venztech

A kínai cég a V10 típusjelzésű, legfrissebb modelljével lép színre, amely 4K/60p médiaállományok lejátszásával is kecsegtet.

A kínai Venztech eddig elsősorban OEM gyártóként volt ismert Európában, de a cég most úgy döntött, hogy saját márkájával is színre lép a kontinensen. Létre is hoztak hollandiai székhellyel egy saját képviseletet, illetve lerakatot, tehát a vállalat tervei komolynak tűnnek.

Venz V10
Venz V10 [+]

Első körben az egyik legfrissebb modelljüket, a V10 típusjelzésű smart dobozt dobják piacra. A tradicionális külsejű termékbe Amlogic S905 (négy Cortex A53 maggal) SoC került, 8 magos Mali-450 grafikus vezérlő, 1 GB DDR3 RAM és 8 GB adattárolásra szolgáló eMMC Flash memória társaságában. Rendelkezik három USB 2.0, illetve egy-egy HDMI 2.0, optikai digitális és analóg hang, valamint Ethernet csatlakozóval, illetve TF/MicroSD kártyaolvasóval. Android 5.1 operációs rendszer fut rajta, aminek segítségével alkalmazások milliói tölthetőek le rá. Rendelkezik néhány előre telepített szoftverrel, így többek között a KODI médialejátszóval, és ennek, illetve a hardvernek köszönhetően alkalmas, legalábbis a gyártó ígérete szerint, a 4K videók problémamentes megjelenítésére is.

Venz V10
Venz V10 [+]

Jár mellé egy távirányító, de az USB-n keresztül egér, klaviatúra, és egyéb perifériák is csatlakoztathatóak hozzá. Rendelkezik integrált Wi-Fivel, és sokoldalú hálózati eszközként is használható, köszönhetően a PPPoE, VPN, Samba és DLNA támogatásnak. A tervek szerint június elejétől lehet majd megvásárolni 70 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés