Hirdetés

Velocity Micro Shine pico projektor – 300 lumen és HD felbontás a zsebben

A könnyen hordozható pico projektorok piaca rohamosan bővül, a technológia fejlődésével pedig kezdenek egyre használhatóbbá válni a termékek. Teljesítményük ugyan még mindig a normál lámpás projektorok alatt van, mégis sok esetben hasznos lehet egy ilyen jószág, és ha úton vagyunk, akkor nem mindegy, hogy plusz 3 kg, vagy ennek csupán töredéke deformálja gerincünket.

A Velocity Micro sem tudta kivárni a 2012-es CES-t, és még előtte megszellőztetett néhány hamarosan debütáló terméket. Közöttük bukkant fel a tűzpiros Shine pico projektor. Mérete abszolút barátságos, leghosszabb oldala is 10 cm alatt marad, ráadásul alig negyed kilogrammot nyom a mérlegen, tehát ha nem is zsebbe, de egy kisebb táskába gond nélkül elrejthető. Mint tudjuk, a méret azonban nem minden, láttunk már hasonló csöppségeket, de ezek fényereje legtöbbször olyan vérszegény, hogy csak koromsötét környezetben képesek értékelhető képminőséget produkálni, és ezt is csak kis képátlóval.


[+]

A Shine 300 lumenes fényereje és 2000:1 kontrasztaránya, ha nem is közelíti meg egy normál projektor értékeit, méretkategóriájában mindenképp tiszteletreméltó, fényerőben a legtöbb konkurens termék többszörösét nyújtja. A Texas Instruments 0,45”-es DLP technológiája natív 1280x768 pixeles (WXGA) felbontást eredményez, de az 1920x1080-as forrásokkal is elboldogul. Bemenetei között Mini HDMI is található, vagyis nem csak számítógép, de sok okostelefon és tablet képét is képes megjeleníteni. Beépített médialejátszó is található a fedélzeten, mely az USB porton csatlakoztatott adattárolóról sok formátummal megbirkózik.


[+]

Vételáráról sejtelmesen egyelőre csak annyit árultak el, hogy 400 dollár alatti árcédula várható, ami ismerve az átlagos marketing gyakorlatot, minden bizonnyal 399 dollárt jelent majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés