Veletech blog: okos otthonokat szeretne a D-Link

A D-Link neve leginkább hálózatos körökben ismert, de a cég töri magát, hogy több legyen annál, mint egy hálózati eszközöket gyártó vállalat. Ezt bizonyítandó, egy olyan terjedőben lévő technológia népszerűsítésén dolgoznak, ami egyébként már létezik, de az okostelefonok, tabletek és a felhő világában sokkal szélesebb réteg számára válik elérhetővé. Ezek az úgynevezett „smart home”, azaz intelligens otthoni eszközök, amelyek kényelmesebbé, energiatakarékosabbá, biztonságosabbá tehetik életterünket.


[+]

Ezen a területen a D-Link egyre erősebb portfólióval rendelkezik, hiszen a cloud kamerák (amelyek képe távolról élőben nyomon követhető, de riasztanak is) a cég számára már nem jelentenek idegen terepet. Az eddigieket most megfejelték Wi-Fi-s mozgásérzékelővel és okos aljzattal is, teljessé téve a jelenlegi mydlink termékkínálatot.

A fentieket kombinálva nem csak figyelemmel kísérhetjük az otthoni eseményeket a munkából, hanem távolról kapcsolhatjuk ki vagy be elektromos fogyasztóinkat, vagy akár mozgásérzékeléshez is köthetjük ezeket, monitorozhatjuk fogyasztásukat, sőt akár azt is testre szabhatjuk, hogy adott hőfokot elérve az aljzat lekapcsoljon, megelőzve ezzel, hogy egy hozzá kapcsolt, de meghibásodott eszköz távollétünkben nagyobb kárt, esetleg tüzet okozzon a túlmelegedés révén.


[+]


[+]

Ne menjünk el szó nélkül a D-Link legújabb terméke, a Music Everywhere mellett sem! Az egy dolog, hogy hozzáférési pontként is üzemel, de Wi-Fi hálózaton keresztül képes fogadni a lejátszott zenét bármilyen más hálózati eszköztől DLNA-t vagy AirPlay-t alkalmazva, majd azt vezetéken keresztül továbbítani egy önmagában vezeték nélküli képességgel nem rendelkező házimozirendszerhez, rádióhoz, vagy éppen Hi-Fi berendezéshez. A forrás lehet bármilyen hálózatra kapcsolódó eszköz (notebook, NAS, asztali PC stb.), míg Android vagy iOS rendszert futtató készülék segítségével vezérelhető a lejátszás, ilyenkor a mobil eszköz távirányítóként funkcionál.


[+]

Természetesen a vállalat a fentiek mellett továbbra is a hálózatos piac meghatározó szereplője kíván maradni, tehát a routerek, NAS-ok és egyéb hálózati eszközök fejlesztését sem hanyagolja el, de folyamatosan újítják meg a portfóliót, ahogyan eddig is. A helyszínen például azt is megtudtuk, hogy a D-Link felhozatalából most kimaradnak az AC Wi-Fi szabvány 2300-as fokozatára épülő eszközök, amelyeket sokan már hiányoltak, de ennek csupán az az oka, hogy helyette egy sokkal nagyobb mérföldkövet tűztek ki célul, azaz egyből a nagyágyú, az AC 3200 felé fordulnak.

Azóta történt

Előzmények