Veletech blog: extrém tuning világcsúcs született!

Aki kinn járt szombaton a Veletechen, biztosan látta a Gigabyte extrém tuningos standját, ahol 04ahgy, Achill3uS, subaruwrc és toyone nagy mennyiségű folyékony nitrogénnel kínálta meg a hardvereket. Az ilyen élő, közönség által figyelemmel kísért eseményeken nem túl gyakori, hogy világcsúcsot érjenek el a tuningosok, túl sok a zavaró tényező, kevés az idő, nagy a nyomás, főleg ha több konfigurációt is szeretnének meghajtani, ráadásul néhány kulcsszerepet játszó komponens tejesen új, nincs kipróbálva.


[+]

Ennek ellenére sikerült a (majdnem) lehetetlen, bár a közelmúltat ismerve, borítékolni lehetett a jó eredményt. A történet ott kezdődött, hogy Achill3us nagyon szerencsésen belefutott egy olyan Core i7-5820K processzorba, aminek órajele 6 GHz fölé volt srófolható, csak egy hajszálnyival szorult a képzeletbeli dobogó második fokára. Már akkor sejteni lehetett, hogy ha a Gigabyte X99-SOC Force helyett a csúcs Gigabyte X99-SOC Champion alaplap kerül alá, akkor még jobbat megy. És így is lett: szombattól a legmagasabb frekvencián működő Core i7-5820K Achill3us és a Gigabyte nevéhez köthető 6179,26 MHz-es értékkel.


[+]

Mivel több tuningos adta össze a Veletechen szereplő hardvert és szakértelmet, úgy döntöttek, hogy a HWBot adatbázisába egy új, Team Hungary Live felhasználóval töltik fel az elért eredményeket hitelesítésre. Átböngészve a számokat akad köztük pár nagyon erős, melyek a GeForce Titan X grafikus kártyához kapcsolódnak. A 3DMark06-tal sikerült a világ legjobb Titan X-es eredményét elérni, 3DMark03-ban a kategória negyedik, a 3DMark Vantage – Performance-ben pedig az ötödik helyre jutottak. További szép eredmények is sikerültek, például a 6198 MHz-re tuningolt Pentium G3258 processzorral, melyekben nem csak az extrém tuningosok, hanem Betti, a Gigabyte csinos háziasszonya is kivette a részét.


[+]

Gratulálunk az extrém tuningosoknak és a Gigabyte-nak az eredményekhez, illetve a jól sikerült rendezvényhez!

Azóta történt

Előzmények