Hirdetés

Akciókamerák és fotós újdonságok a hétvégi Veletechen!

Az Eustock jóvoltából a rendezvényen több akciókamerát is meg lehet majd közelről tekinteni. Közülük kiemelnénk az akciókamera-fronton egyre komolyabb nevet kiharcoló SJCAM egyik legújabb készülékét, a 12 MP-es Sony IMX078 szenzorral ellátott SJ5000x Elite modellt, ami akár 4K felbontású videók készítésére is módot ad másodpercenkénti 24 képkockás rögzítési sebesség mellett, illetve természetesen állóképek is lőhetőek a segítségével.

SJCAM SJ5000x Elite
SJCAM SJ5000x Elite [+]

A kamera számos extra funkciót kínál, így például ellátták giroszkópos képstabilizátorral, mozgásérzékelővel, torzításkorrekciós technológiával, és a Wi-Fi sem hiányzik belőle. Tudásához képest ára kifejezetten alacsonynak tűnik, hiszen már 41 000 forintért megvásárolható, úgyhogy az esély megvan rá, hogy a jövőben komoly sikereket arasson.

Szintén az Eustock jóvoltából jelen lesz az olcsó kamerák másik fenegyerekének számító Xiaomi is, így a Yi kamera felbukkanása borítékolható. Noha a gyártó egy ideje nem rukkolt elő gyökeresen új modellel, de a 16 MP-es Sony szenzorral felszerelt, kompakt méretű Yi Sport Cam még mindig kedvelt modell. Ez érthető, hiszen a Yi Full HD képet 60 fps-sel rögzít, van Wi-Fi és Bluetooth vezérlője, emellett rengeteg titkos beállítással rendelkezik. Az sem elhanyagolható, hogy még mindig kifejezetten olcsónak számít annak ellenére is, hogy doboza nincs kitömve tonnányi gyári kiegészítővel.


[+]

Friss húsnak számít a hazai piacon az autós fedélzeti- és akciókamerákkal foglalkozó Lamax, melyet szintén a kiállítók között üdvözölhetünk. Kínálatuk csúcsát jelenleg az X8 Electra képviseli, ami szintén az alacsonyabb árfekvést célozza meg, de a többi márkához hasonlóan nem a minőség rovására. A kor igényeinek megfelelően ez a készülék is képes Full HD felbontásban másodpercenként 60 képkockás sebességgel rögzíteni, és hátuljáról sem hiányzik a kijelző, továbbá doboza tömve van kiegészítőkkel, így vásárlás után szinte azonnal készen áll a bevetésre.

Az akciókamerák mellett a fotózás szerelmesei sem maradnak újdonságok nélkül, hiszen az Olympus hazai képviselete jóvoltából megtekinthető és kipróbálható lesz több váz és objektív is. Ezek közül talán a legnagyobb érdeklődésre számot tartó a 2 hónapja bemutatott PEN-F lehet, mellyel a gyártó felfelé kívánta bővíteni palettáját. A váz kompakt méretei ellenére az OM-D családdal, főként az E-M5 Mark II-vel mutat inkább rokonságot, mintsem a PEN sorozat többi tagjával.


[+]

Ilyen tulajdonság például az 5 tengelyes stabilizátor, ami jelenleg az egyik legjobb a piacon, illetve az 1/16 000 s sebességre képes elektronikus zár megléte, emellett az E-M5-höz hasonlóan képes a szenzor mozgatásával, az úgynevezett High Res Shot mód révén akár 50 MP-es képeket is készíteni. A különbséget főként a 20 MP-es szenzor, az OLED elektronikus kereső, a kreatív szűrők dedikált tárcsája és a nem időjárás-álló kivitel jelenti.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Veletech kiállításon 2016. április 9-én, szombaton, reggel 10 órától a budapesti Millenáris B és D csarnokában. Jegyek a helyszínen és elővételben is kaphatóak: regisztrált tagjaink itt, nem regisztrált tagjaink pedig ide kattintva tudnak belépőt vásárolni!

Azóta történt

Hirdetés