Végre kikapcsolható lesz a LED az Xbox kontrollerén?

A bétatesztelők már kipróbálhatják az éjszakai módot is magába foglaló új rendszerfrissítést.

Több oka is van annak, amiért rengeteg embertől halljuk, hogy az Xbox konzolok kontrollerét jobban szeretik, mint a PlayStation vezérlőjét, az efféle beszélgetésekben viszont biztosan nem hangzik el a „De jó, hogy éjjel is elvakít az Xbox gomb alatt lapuló, mindig aktív fehér LED!” mondat, és ezt meg is tudjuk érteni. Az említett fényforrás kikapcsolására nincs is szoftveres lehetőség, de ugyanez igaz a magán a konzolon található, világító Xbox logóra is, az Xbox blogon feltűnt új információk alapján viszont ez az állapot meg fog változni, amint a nagyközönség számára is elérhetővé válik az egyelőre még béta állapotban lévő, 2109.210804.2200 verziószámon ismert frissítés.


[+]

A még csak bétatesztelők számára elérhető update több apróbb hibajavítás mellett tartalmazza az új, Night Mode névre hallgató funkciót, amelyet a rendszerbeállítások között találunk, bekapcsolásával pedig nem csak a LED-ek, de maga a kijelző is elsötétül, ezzel is kímélve látószervünket az éjszakai játékmenetek alatt. Fontos kiemelni az „elsötétül” kifejezést, amit a blogbejegyzésben is használtak, vagyis még egyáltalán nem biztos, hogy a LED-ek teljesen kikapcsolhatóak lesznek, de ha akár csak halványítani lehet rajtuk, az is előrelépés lehet azok számára, akik közel ülnek este a konzolhoz, vagy egyszerűen csak zavarja őket, hogy valami világít az ölükben tartott kontrolleren.

Arról egyelőre nincs pontos információnk, hogy a funkció mikor jut el a végfelhasználók számára, de reméljük, hogy nem húzzák majd sokáig a tesztelést.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés