Hirdetés

Végre befutott az SK Hynix Gold P31 2 TB-os verziója

Egy évvel a kisebb modellek után piacra kerül a nagyobb testvér is, ami a várakozásokkal ellentétben nem egy új névvel lett megkülönböztetve.

Az SK Hynix Gold P31 M.2-es SSD széria tavalyi bemutatójakor a gyártó megígérte, hogy hamarosan érkezik a 2 TB tárterülettel rendelkező modell is az 500 GB-os és 1 TB-os kivitelek mellé, amiről akkor még az a hír járta, hogy a Gold elnevezést Platinumra cserélik, ám mostanra biztossá vált, hogy ez nem történik meg, ugyanis a gyártó hivatalosan is leleplezte a legnagyobb verziót.


[+]

A meghajtó szekvenciális adatátviteli tempó tekintetében ugyanazt hozza, amire az 1 TB-os kiadás is képes (3500 MB/s-os olvasási, 3200 MB/s-os írási sebesség), ami nem csoda, hiszen a 3.0-s PCI Express csatoló mellett a gyártó saját „Cepheus” vezérlő, illetve a 128 cellarétegű, általuk 4D NAND-nak hívott flashmemóriák is maradtak a régiben, és az LPDDR4-4266-os gyorsítótárral kapcsolatban sem történt változás.

Az 1200 TBW írástűrésű meghajtó augusztus 23-tól válik elérhetővé az Amazon webáruházában 280 dolláros áron, ami kicsit több, mint a duplája az 1 TB-os modell árcédulájának.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés