Hirdetés

Védelem túlfeszültség és áramszünet esetére

Az APC bemutatta túlfeszültségtől védő készülékeinek legújabb típusát. Az otthoni felhasználóknak és kis irodáknak (Small Office/Home Office, SOHO) szánt Surge Plus nemcsak a magas feszültségtől véd, hanem egy 325 VA / 185 W teljesítményű akkumulátort is tartalmaz. Ezzel egy átlagos számítógép áramszünet esetén még mintegy öt percig üzemképes marad, így elég idő marad az adatok mentésére és a gép biztonságos leállítására.


APC Surge Plus BE325-GR

A készüléken található négy konnektor mindegyike biztosítva van a túlfeszültség ellen, az akkumulátorra kettő csatlakozik. Az RJ11-es aljzat révén a telefonvonalra kapcsolódó eszközök is védelemben részesülnek. Túlterheltség, kimerült akkumulátorok és áramszünet esetén vizuális és hangjelzés figyelmezteti a felhasználókat.

A Surge Plus mellé az APC egy biztosítást is kínál a vásárlóknak: ha a készülék alkalmazása ellenére tönkremennek a csatlakoztatott eszközök, a vállalat legfeljebb 75 ezer eurós értékhatárig megtéríti a hardverben keletkezett kárt. A gyártó a Surge Plusra két év garanciát vállal, amely vonatkozik az akkumulátorra is. A szünetmentes áramforrások piacán egyedülálló módon az APC ezt kiegészíti az Ontrack Recovery garanciával, így adatvesztés esetén az Ontrack Remote Data Recovery adatmentő szolgáltatás is igénybe vehető. A Surge Plus már kapható, ára 59,99 euró.

(*) Az elektronikai eszközök meghibásodásai az esetek mintegy 30 százalékában túlfeszültségre vezethetők vissza, amelyek leggyakoribb okai a villámcsapások. A túlfeszültség okozta károkért a legtöbb gyártó nem vállal felelősséget, sőt ez a lakásbiztosításoknak sem magától értetődő szolgáltatása.

Hirdetés